BoelBewust
Shares

7 fabels die ik moest loslaten om weer bij mezelf te komen

Shares

Op 12 maanden tijd vond ik mijn eigen kracht terug

Vorig jaar, deze tijd, startte ik een coaching traject bij BoelBewust. Vanuit mijn burn-out wou ik me weer focussen op nieuwe doelen, nieuwe motivaties maar vooral op hoe ik mijn passies kon beleven en mijn talenten beter kon benutten.Wat een noodkreet was, werd al snel een besef van eigen verantwoordelijkheid en keuzes maken.

De rode draad doorheen ons traject: los laten!

Enkele jaren terug liet ik écht los. Na het overlijden van mijn moeder keerde ik verlies om in een zoektocht naar mezelf en mijn eigen betekenis in deze wereld. Die zoektocht liep niet altijd over rozen en ik raakte dan ook weer geleidelijk aan verstrikt in “moeten zijn wat van me verwacht werd”.Dat heeft uiteindelijk tot die burn-out geleid begin 2017. Helemaal op en leeg van te zoeken naar hoe ik aan mijn geluk kon bouwen. Ik twijfelde aan alles, durfde nergens voor te kiezen en bleef sudderen in mijn ‘veilige’ cocon.

Todat Jelien me de moed gaf om weer los te durven laten wat niet meer bij me hoorde, afscheid te nemen van zaken die geen onderdeel meer van mijn leven hoefde te zijn. Het was ontzettend eng en confronterend!

7 fabels die ik moest loslaten om weer bij mezelf te komen

1.       Je moet altijd hard werken om ook plezier te mogen hebben
2.       Je klanten en de mensen rond je kies je niet zelf en je moet hen op alle vlakken kunnen helpen
3.       Liefhebben doe je onvoorwaardelijk ook al betekent dat dat je jezelf wegcijfert
4.       Je kan enkel iemand van dienst zijn door verantwoordelijkheid te nemen
5.       Je moet de wereld alleen dragen want hulp vragen is zwakte tonen
6.       Je moet te allen tijde beschikbaar en betrokken blijven voor je klanten en de mensen die je lief hebt
7.     Je bent en kunt nog niet genoeg om te doen wat je graag doet


Wat heeft het me gebracht?

Een nieuw begin! Ik ging van full-time bediende in loondienst naar full-time zelfstandige, ik zette een punt achter mijn relatie van 9 jaar en vond opnieuw de liefde, ik kreeg mijn zelfvertrouwen terug en sta nu weer met mijn eigen beentjes stevig op de grond. Krachtig, eigenwijs, loyaal, anders en een beetje abnormaal. Zo ben ik, zo was ik me kwijt en zo heb ik me terug gevonden.Elke keuze die ik de afgelopen 12 maanden gemaakt heb, deed weer een deur open naar iets meer, beter en vooral naar iets dichter bij mezelf. Een meer gelukkige ik. Ik heb nu veel meer vertrouwen dat alles altijd goed komt als ik maar naar mezelf blijf luisteren, steeds durf bijsturen, los laat wat niet meer past en zo kan blijven groeien als individu, als vriend, als partner, als collega en als coach.

Bedankt Jelien voor die enkele momenten dat jij mijn leven raakte en ikzelf voor die verandering koos.

Liefs,
Annelies

>