BoelBewust
Shares

Bang voor negatieve gedachten aan het Universum?

Shares
universum en gedachten

Ik hoorde het laatst weer. De angst voor 'dat wat je denkt'. Sterker nog; ik kreeg te horen dat ik bepaalde gedachten moest loslaten.. Want stel je voor dat je het dan daardoor manifesteert! Want - zo volgde volgens die spirituele stroming - een angst gedachten behoor je 'los te laten'. Anders pikt het Universum dit op. Dus opletten geblazen en positief denken, dan manifesteer je het beste..
Oké, heel eerlijk... Misschien is het mijn eigenwijsheid, dat ik er niet van houd dat iemand me verteld wat ik zou moeten of mogen denken 😉 Maar buiten dat... Pfoeh... stel je eens voor dat het echt zo zou zitten.. wát zou dat dan een klus zijn!

​Niet meer negatief denken...! 


Niet meer negatief mogen denken. En wat gebeurt er dan;je angsten, je onzekerheden, je boosheid, je verdriet, je woede, je haat, je gekwetsheid, je irritaties.... Ze verdwijnen onder water.

Want het mag niet.

Alsof er een grote spirituele vinger je terecht wijst (wat in mijn ogen niet geheel anders is dan hoe binnen een traditionele godsdienst de Almachtige je op de vingers wijst).
En dan kan de energie nergens naar toe. En tot voor zover ik weet, ervaren we deze ​emoties allemaal. Stuk voor stuk, geen mens uitgezonderd. Het stapelt zich op, wringt, knijpt en komt er via onbewuste projecties weer uit. Je wordt boos op je partner, je zet je af tegen een collega, je voelt je machteloos of uit het veld geslagen. 

​Het Universum is niet dom...


Ik denk dat het Universum heel goed weet aan te voelen welke gedachtes er écht zijn, en welke niet helpend zijn voor jou. Het enige dat wij hoeven te doen is dat zelf ook te leren aanvoelen.
Ventileer je gedachten door ze te uiten. Wees niet bang voor dat wat je denkt. Realiseer je dat je eigenlijk bang bent voor hoe jij je erover vóelt - over dat wat je denkt. 
Dan kun je zien dat het niet om de gedachten gaat, maar om die laag eronder. Wat je èigenlijk bedoelt en wilt. En heb je die in het oog, dàn weet je ook precies wat je kunt manifesteren 🙂

Wil je​ hier zelf dieper inzicht in krijgen voor jezelf, en het daarmee door kunnen geven aan jouw klanten? Dan is de coachopleiding wellicht iets voor jou!  

>