Bosweek 2020

​4 dagen tijd voor jezelf, back to basic, terug naar jezelf.

Hou jij van?

  • ​Vuur
  • ​Buiten leven
  • ​Diepe inzichten
  • Verb​inding met de elementen

​​​Dit is een ervaring om nóóit te vergeten

Een week helemaal offline, terug naar jezelf. ​Afstand nemen van je ​dagelijkste drukke leven waarin je gewend bent om dóór te gaan. Zeker dit jaar 2020, waarin we een heel bijzondere tijd meemaken, gezien alle Corona-omstandigheden. 

We worden geconfronteerd met angsten, verdeeldheid, onrust en chaos. En temidden van dit alles besta jij. De meest belangrijke persoon van jouw leven. Maar vul jij dat ook al werkelijk zo in?  

Wil jij weer durven voelen wie jij werkelijk bent? Wil jij helderheid over jóuw waarheid? Heb jij keuzes te maken die ​nu nog warrig voelen? Snak je naar het gevoel stevig op je poten te staan? En wil je leren om, ongeacht de situatie, weer ​terug te ​veren naar het midden - daar waar alles goed​ is?

Dan is deze bosweek echt wat voor jou.

Een veilige plek, waar jij de tijd kunt nemen om te voelen wat jíj nu wilt, wat jíj nodig hebt, waar jóuw vuurtje van gaat vlammen. Een bijzonder intensieve week. Magisch door volledig in contact te zijn met de natuur - en daarmee jezelf. 

Ik heb mezelf weer terug gevonden en zoveel inzichten en wijsheden neem ik weer mee naar huis.(K​ristel)

​​Back to basic

Op dinsdag ontmoeten we elkaar op een prachtige plek midden in de stille natuur. Daar zet iedereen zijn eigen kamp op. Jouw thuisbasis voor deze week. Het vuur wordt aangemaakt. Dit vuur zal een grote betekenis hebben, want zonder dit vuur kun je niet koken of jezelf verwarmen. Rondom dit vuur krijg je opdrachten en reis je steeds een laagje dieper af naar de ​JIJ die je bent.

Je verblijft ​alleen, maar met ​gelijkgestemden op afstand, onder begeleiding van de coaches Jelien Lammers en Aljo Bril op een prachtig stukje bos in ongerepte natuur. 

Je zorgt voor jouzelf, je eigen vuur, je eigen eten​. (met alle dieetwensen ​kan rekening gehouden worden). Daarmee ​zorg je tot in het diepste voor jezelf. Je bouwt je eigen basis (letterlijk en figuurlijk!). Maar bent onder begeleiding van ons, waardoor je altijd terug kunt vallen op steun en vooral dóór dat wat je tegenkomt heen bewegen.

's Nachts slaap je o​p een matje, in je warme slaapzak onder alleen een zeiltje. Je voelt de wind op je gezicht, hoort de geluiden van het bos en bent zo één met de natuur.

Dit geeft mij de opening voor een heel eigen leven, afgestemd op wat belangrijk is voor míj in plaats van altijd rekening te houden met anderen. 


Je krijgt door het ​leven in het bos, rondom je vuur en het continue buiten zijn ​een frisse kijk op jouw leven. Ondersteund met ​inspirerende werkvormen en intensieve coach opdrachten krijg je antwoord op jouw eigen vragen.

Geen afleiding van dagelijkse beslommeringen en verantwoordelijkheden. Daarmee ontstaat er ruimte voor jouw gevoel, mening, ervaringen en daarmee opent zich jóuw eigen antwoord. 

​Op vrijdag sluiten we de week af. En één ding kunnen we beloven; je kunt niet meer terug naar daarvoor. Zo hebben we nieuwe bedrijven zien ontstaan, langdurige angsten doorbroken zien worden, een versnelling zien plaatsvinden in rouwprocessen en is er stevig zelfvertrouwen ontwikkelt. 

​Na deze week is er meer stilte, meer helderheid, meer gronding, meer passie en vooral rust aanwezig.

Een gevoel van opluchting én een gevoel van doorpakken.
​Ik heb helder inzicht in het verschil tussen hard werken en hart werken 
​NU weet ik dat ik andere mensen mag toelaten en mijn hart open mag.

Begeleiding van ​twee top-coaches

​Wij zijn Aljo Bril (BuitenGewoonte) en Jelien Lammers (BoelBewust) en we begeleiden jou met 100% liefde, eerlijkheid, zuiverheid en diepgang deze week. ​We werken met dat wat er is.

En dat klinkt vaag, of onvoorbereid, maar dat is het zeker niet. Het betekent dat we afgestemd op het proces ​van jou je op maat opdrachten mee geven,waarbij je steeds een laagje dieper zult gaan om ​de beste, meest intense groei ervaring mee te ​ontvangen die mogelijk is. 

We kunnen natuurlijk niet goed over onszelf zeggen hoe onze begeleiding is, dus lees daarom wat de vorige deelnemers over ons ​te zeggen hebben:

​Complimenten voor jullie inzicht en vasthouden aan persoonlijke groei. Geroerd door jullie pure oprechtheid. (C​ecile)
​Jullie persoonlijke aandacht in de groep is super. (Barbara)
Super fijn en invoelend, jullie bedachten leuke en uitdagende opdrachten. (​Femke)


​Over Aljo Bril

BuitenGewoonte.nl


Ondanks dat ik minder goede ervaringen heb gehad met mannen in het verleden, vond ik ​​Aljo écht een fijne man!

Hij heeft de capaciteit om je volledig heel te laten voelen, inclusief je wonden en onvolkomenheden.

 Iemand die vertrouwen uitstraalt, geduld en liefde. 

Hij is een prachtige schakel (geweest) in mijn levensproces.


​door Barbara van Oirschot - deelnemer 2019


​Over Jelien Lammers

BoelBewust.nl

​Jelien coacht op een intuïtieve manier met een hutkoffer vol aan kennis. 

Door haar gecoacht worden voelt alsof ze liefdevol haar hand op je rug legt, terwijl jij zelf met alles wat mooi - en minder mooi - aan je is, jezelf verder ontdekt. ​​door Femke Heijma - deelnemer 2019

​​Een grensverleggende ervaring

We begrijpen dat je het ook spannend vindt. Dat hebben we allemaal meegemaakt, zo ik - Jelien - ook. ​Maar na mijn eerste ervaring in een bosweek wist ik dat ik dit met mijn klanten wilde delen. Mijn klanten zijn, net als ik,  ​intense voelers, diepe denkers en krachtige creators. Deze ervaring ​heeft mijn leven veranderd. Ik ben van mijn angst in het donker af en voel me veel dichter weer bij de natuur en mezelf staan. En dat gun ik jou ook! 

De bosweek wordt ervaren als:

​Het was een grensverleggende ervaring die ik niet had willen missen!
​​Ik ben me bewust geworden van opgesloten gevoelens en ​weet nu hoe ik me daar weer mee kan verbinden.
Mijn focus mag liggen op voelen wat ín mij is om mijn weg/pad te bepalen. 
Eng, maar geweldig! Dit had ik nodig!

Gemiddeld cijfer van de Bosweek 2019:

​8,8

Maaruhh....

Voel je nu je hele lijf kriebelen en roept er een stem hard in je hoofd JA!

Maar hoor je ook wat kleine andere stemmetjes?


Lees dan nog even deze veelgestelde vragen door.

Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op dan kijken we met jouw situatie mee en overleggen we wat mogelijk is.

Waarom in de Hérfst?!

Waarom, waarom toch in de herfst jongens?!

Waarom niet lekker in de zomer, bij grotere kans op mooier weer en minder kou.. 

Nou, omdat dit dé mindfuck is om te ervaren! Je ontdekt beter in de herfst dat je niet afhankelijk bent van het weer, maar dat je écht in staat bent om met jezelf in de natuur te zijn. Je ontdekt dat je heel goed buiten kunt zijn, ongeacht de weersomstandigheden. Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. We begeleiden de groep zodat je veilig, warm en zo comfortabel mogelijk bent in deze week.

Mijn lijf doet gauw zeer, kan ik dan mee?

​Ja zeker kan dat! Je mag eventueel een strecher meenemen als jouw lijf daarop beter kan liggen. Ook houden we met onze activteiten rekening en hoef je geen kilometers te wandelen. Goed voor jezelf zorgen is juist één van de aspecten die je leert in deze week. 

Ik heb speciale dieet wensen, kan dat?

​Als jij op tijd aan ons doorgeeft wat jouw specifieke wensen zijn, zorgen wij dat daar rekening mee gehouden wordt. Glutenvrij krijgt bijvoorbeeld een eigen pan. Verder eten we veel groenten, peulen en is alles biologisch en vegetarisch. Alles voor respect voor de natuur en onszelf. 

Mag ik ook in een tent slapen?

​Deze vraag begrijpen we goed. 

En ja, het mag. Maar heel waarschijnlijk is het écht niet nodig. We zorgen voor een goede opbouw, uitleg en kennismaking met het slapen in het bos. Een van de grootste ​cadeaus die jij jezelf gaat geven is dat jij je veilig gaat voelen in een donker bos.

Kan ik in termijnen betalen?

​Dat kan, in drie termijnen van 330,-. Je betaald bij inschrijving het eerste deel, net voor de bosweek in oktober het tweede deel en na afloop deel drie. ​

Hoe gaat de aanmelding precies in zijn werk?

​​Als je op aanmelden klikt, vul je het contact formulier in waarmee je aangeeft interesse te hebben in de bosweek. Je krijgt een belafspraak met Jelien of Aljo, die via de mail ingepland wordt. Vermeld dus je telefoonnummer er goed bij. In dit telefoongesprek maken we verder kennis en leggen we verwachtingen naast elkaar naar, zodat we zeker weten dat er een goede match zal zijn tussen ons allemaal. We spreken dan ook de betaalafspraken door en delen mee hoe we je verder zullen informeren over de mee te nemen spullen, locatie en werkwijze.

Wat moet ik zelf meenemen?

​​​​Er wordt voor heel veel gezorgd. Je hoeft zelf alleen een matje en een goede, warme slaapzak te regelen, bestek en beker mee te nemen en je avontuur kan beginnen. Je wordt uiteraard nog volledig geinformeerd over de paklijst en we helpen daar waar nodig is.

Ik heb zelfs nog nooit gekampeerd, kan ik dan mee?

​​​​​Dat is waarom Jelien ook Aljo heeft ingeschakeld om dit te organiseren. Aljo is bushcrafter en weet werkelijk alles over de natuur en veilig buiten leven. Je kunt dus echt mee!  

​Kijk je er ook naar uit? Wij wel! Nog maar zoveel nachtjes slapen..... 

18
​Nachten
17
​Uren
59
​Minuten
58
​Seconden


>