BoelBewust
Shares

Challenge 1: De impact van Mosha op mijn leven

Shares

Mosha, mijn allereerste hond.

Ondanks dat ik ben opgegroeid op een boerderij was mijn familie geen fan van honden. Ik herinner me mijn jeugd wel voornamelijk in het hooi met een stuk of 8 katten ronkend om mij heen, midden op de deel tussen de jonge kalfjes. Maar Mosha kwam 6 jaar geleden in ons leven toen mijn vriend actie bij mijn wens zette door samen een pupje uit te zoeken. En dat deden we, (“heel fout”); we vonden pitbull-achtige honden prachtig vanwege hun uiterlijk en hebben haar via Marktplaats uit een varkensschuur meegenomen naar huis. (Mijn hondenprofessional collega’s hebben vermoedelijk nu hun nekharen overeind staan :-))

Doe het!

Maar hé… zo gaat het leven. En het klopt aan alle kanten dat zij bij ons is komen wonen. Deeltijdperfectionist als ik ben dacht ik toen we haar eenmaal in huis hadden: Shit… nu wil ik ook het allerbeste voor haar zorgen als mogelijk is. Dus ben ik fanatiek naar cursus gegaan. En daar leerde ik over de impact die ikzelf had op het gedrag van de hond. Als ik onzeker daar op het veld stond en zei ‘zit’.. ‘zit’… (please… god… doe ‘t nou, anders val ik door de mand…) dan deed ze het niet. Maar stond ik er vrolijk en zelfverzekerd en maakte het me niet zoveel uit of ze nou wel of niet ging zitten, dan deed ze het keurig! Hé…. interessant he!

En met dat inzicht veranderde er ook iets in mijn houding als docent voor een groep pubers. Want ja, als je een pitbull kunt trainen, moet een groep pubers toch ook te doen zijn? (haha) Immers; wèl als je aan je eigen houding werkt :-).

Heleboel bewustwording

En zo is Boel Bewust ontstaan. De kracht van de hond, als spiegel voor jouw eigen binnenwereld van gevoelens en gedachten. De coaching die dit uit elkaar helpt te ontrafelen en je laat zakken naar je kracht. Ik kan oprecht zeggen dat zonder Mosha ik nooit dit werk zo vol liefde had kunnen doen. Boel Bewust is een verwijzing naar bull (van pitbull-achtige Mosha) en een heleboel bewustwording die ik dankzij haar heb gekregen.

De impact van Mosha

Dus de impact die Mosha heeft in mijn leven is groot. Heel groot. Een eigen boek, een bloeiende zelfstandige coachpraktijk, veel inzicht en liefde met de inmiddels drie honden om me heen. En de impact die mijn klanten weer mogen ervaren en zo weer door kunnen geven in hun leven is enorm. Het leven van ‘mijn eigen kleuren’ is zeker het thema dat bij mij hoort en dat ik met alle liefde doorgeef. Mooie Mosha heeft me daar aan helpen herinneren.

En zo is Mosha als een kleine druppel op het wateroppervlakte, die zo op haar manier enorm veel bijdraagt aan het vrijmaken van veel levenskracht bij vele mensen.

Hé… Als dat niet voluit leven is vanuit je essentie als powerdog… 😉

<3

Foto: Jantien van Dam

 

 • Chantal schreef:

  Hoi Jelien
  Ik wou graag mee doen aan de challenge maar ik kreeg de mail niet verstuurd., om me aan te melden.
  Misschien kan dat nog op deze manier.
  Ik hoor het wel.
  Hartelijke groeten van,
  Chantal Betting

 • Marianne Cornet schreef:

  Via Esther (van Ebbie en Doeba) kreeg ik bericht dat ik mij nog kon aanmelden, maar dat lukt niet …
  Misschien doe ik iets verkeerd.

 • Marja Berbee schreef:

  Ik wil ook graag meedoen aan de challenge. Kan ik mij nog opgeven?

  • Jelien Lammers schreef:

   Ja, ik heb je toegevoegd! Je bent de allerlaatste die mee kan doen 🙂 Dus voor de volgende geinteresseerden: houd FB (boel bewust) in de gaten, voor een volgende ronde!

 • Jelien Lammers schreef:

  Helaas is de inschrijving gesloten!

 • Moniek schreef:

  Mooi om je verhaal te lezen Jelien! Mosha heeft het best denkbare plekje gevonden bij jullie! Enne, heel herkenbaar een hond die juist niet doet wat je wilt als je het te graag wilt 😉 Heb ook zo’n heerlijk eigenwijsje.

 • >