BoelBewust
Shares

Coach-met-hond… Een boel bewust avontuur

Shares

Jelien heeft mij en mijn labrador Zelda een poos les gegeven en werd ik blij van de manier waarop zij dat deed. De bewaarde rust, het niet oordelen en haar authenticiteit vielen me op. Ik wist dat ze eigenaar was van BoelBewust en zelf was ik al geruime tijd bezig, met het me orienteren op “werken met honden”, maar wat dan en waar en kon ik het verenigen met mijn huidige werk?

De lessen bij de hondenschool had ik al een poos afgesloten, tot ik haar op een dag appte, met de vraag, of ze mij eens wilde coachen op het onderwerp “manifesteren”. Ik werd blij als ik dacht aan coachen met honden, maar Ik hakte maar geen knoop door, stagneerde. Ik wilde dat niet meer.

Zo vertrok ik met Zelda naar Drempt, om daar een coachsessie mee te maken bij Jelien, waarbij Zelda mijn spiegel was. Ik was diep onder de indruk van wat er gebeurde, de eenvoud, het ervaren van binnen en de mooie spiegelende rol van mijn eigen hond. Ook daar mocht ik Jelien ervaren, zoals ik haar had leren kennen tijdens de lessen. Rustig, open, eerlijk en in verbinding. Ik ben ok, jij bent ok. Jelien stelde me een coachtraject voor, waarin ze me eerst zelf ging coachen en daarna 1 op 1 het vak ging leren.

Alles viel op zn plek en ik zei JA. Ik realiseerde me, dat als ik wilde leren coachen, zij degene was, van wie ik het wilde leren. Ook voelde ik, dat ze me op persoonlijk vlak, veel ging brengen. Haar waarden, visie, de manier waarop ze in het leven staat spraken en spreken me aan.

En zo, begon ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Tweewekelijks wisselen sindsdien, life coachsessies en skypesessies elkaar af. Tijdens het skypen bespreken we alles, wat aan de orde is en mag komen. Gezien dat, wat er allemaal met me gebeurd, is er geen enkele zorg, over waar we het es over gaan hebben tijdens het skypen….en geeft Jelien professionele feedback en begeleiding, in wat zich aandient.

Jelien volgt het individueel proces en sluit aan, daar waar behoefte is en wensen zijn. Alles krijgt de tijd, om te landen en te ervaren, omdat er steeds 2 weken tussen de sessies zitten. Elke bijeenkomst, word gevolgd door een opdracht. De eerste maanden zijn gewijd geweest aan ervaren, door coachsessies met Zelda en onze kwaliteiten als team te onderzoeken.

Ik ben als bezoekteam met Zelda in een verpleeghuis geweest, met Jelien als begeleidster, subtiel op de achtergrond, maar aanwezig waar nodig. Een bijzonder mooie en verrijkende ervaring. Ook heeft Jelien me in een lifecoachsessie al laten zien, welke manieren er zijn om met materialen te werken en is daar recent een prachtig emotiespel aan toegevoegd.

Zelfonderzoek, ondersteund door theoretische kennis over gedachten, overtuigingen, omgaan met emoties en bewustwording etc. lopen door het traject heen. Een werkboek met alles wat je wil weten over coachen met honden en voorwaarden en wetgeving etc. niet te vergeten. Reflecteren en aanschouwen zorgt voor zelfkennis en beweging. In het traject is sprake van 24/7 bereikbaarheid, waardoor ik vragen kan stellen, wanneer nodig.

De lifecoachmomenten brengen mij bij mezelf, mijn verlangens, kracht, belemmeringen het HIER en NU en het besef, dat alles wat ik nodig is, er AL is. Waar ik al mee bezig ben geweest: Hoe zie ik mijn rol als coach en wat denk ik te kunnen betekenen voor de ander..en hoe kan ik coachen en zorgen dat ik grenzen bewaak naar Zelda. Het is een onomkeerbaar proces, waar ik in terecht ben gekomen en wat zorgt, dat ik t ga doen, wat ik wil, coachen met mijn mooie lieve Zelda als co coach.

Ik ben in staat, om mijn grootste angsten te aanschouwen. Dat ik weet, dat alleen het volgen van mijn hart vreugde brengt i.p.v. het volgen van mijn ego. Wekelijks komt er wel iets aan informatie per mail van Jelien en inmiddels van alles over coachen en mogelijkheden.

Ik ben op weg, heb al mooie coachmomenten mogen ervaren in rol als coach en ga door. Een mooi 1 op 1 traject, waar kwaliteit, passie, openheid, en veiligheid hoogtij vieren. Ik ben dankbaar voor deze mooie reis met Jelien.

>