Het is tijd voor een specifieke update over mijn jongste collega: Nilo! In de serie over Nilo: de A.A.I.hond in opleiding heb ik veel geschreven over de eerste fase van wennen en ontdekken of hij dit werk leuk vindt. (hieronder de links naar deze artikelen) Ik las terug dat ik toentertijd met hem als doel had om op locaties teLees verder >>

Een diep verlangen in mij wil bijdragen aan die shift in de wereld. Waarin we meer en meer ons richten op onze binnenwereld, dat wat er ín onszelf afspeelt, onze eigen gedachten, emoties en overtuigingen. De focus ligt steeds minder op wat anderen over ons zeggen/vinden. En dat gaat er dus ook over dat de aandacht o.a. van de hondLees verder >>

Vorige week vroeg de hondenosteopaat of Mosha heeft moeten zorgen voor mij. En ja, in het begin van Boel Bewust heeft ze dat gedaan. Vanuit haar grote hart, heeft ze me geholpen om mijn keuzes te maken en deuren geopend in mijn hart waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En daar ben ik haar zo ontzettend dankbaar voor, hetLees verder >>

  De zin en onzin van je hond als spiegel! Er is veel over te zeggen en te doen; het spiegelen met honden. Maar hoe zit dat precies? En hoe weet je nou wat je hond spiegelt, wat hij je vertelt, hoe je dat kunt zien en wat je ermee kunt? Je kent vast wel die momenten dat je doorLees verder >>

Om me heen hoor ik het steeds meer, verhalen dat de therapiehond/coachhond in opleiding het opeens niet meer doet. Terwijl hij zo goed geschikt leek te zijn! En dan rond de 1,5 jaar, of soms zelfs pas rond de 3 jaar, dan ‘doet ie het opeens niet meer’. Opeens loopt de hond zomaar weg tijdens het knuffelen, of erger: blaftLees verder >>

Jelien heeft mij en mijn labrador Zelda een poos les gegeven en werd ik blij van de manier waarop zij dat deed. De bewaarde rust, het niet oordelen en haar authenticiteit vielen me op. Ik wist dat ze eigenaar was van BoelBewust en zelf was ik al geruime tijd bezig, met het me orienteren op “werken met honden”, maar watLees verder >>

Een paar weken geleden kwam ik in contact met een oude vriend van me. En na wat heen en weer gevraag over elkaars huidige leven en werk kreeg ik de leuke opmerking: ‘Maar je behandelt je honden toch niet als mensjes hoop ik?’. En daar moest ik achter m’n laptop hard om lachen, zeker omdat deze vraag kwam nadat ikLees verder >>

Het gaat goed met Nilo in huis! Het is gezellig, de honden kunnen goed met elkaar en er ontstaat weer steeds meer balans. Met het afscheid van zijn oude gezin breekt voor ons nu echt het nieuwe hoofdstuk aan: Nilo hoort echt bij ons! En dat merken we aan de contact momenten die hij maakt. ’s Avonds klimt hij bijLees verder >>

Zoals jullie wellicht weten is Nilo bij ons komen wonen! En sindsdien krijg ik regelmatig vragen zoals ‘Hoe weet je nou of hij geschikt gaat zijn voor het werk bij Boel Bewust’ en ‘Hoe leid je een hond op tot therapiehond’. Daarom wil ik jullie komende periode graag meenemen in de stappen, twijfels, onzekerheden, verwachtingen en keuzes die ik maakLees verder >>