Boel Bewust lesgeven; voor communiceren met een kwispel – BASIS

Dag mooie collega,

Ik zie jou. Ik zie je passie. Ik zie jouw liefde voor honden, je bereidheid om alles te geven om de band tussen baas en hond te versterken!

Maar ik zie ook hoe je soms worstelt. Ik zie je worstelen met bepaalde type klanten. Die niet lijken te luisteren. Die klanten waar jij onzeker van wordt. Waar je je geraakt door voelt. Ik zie hoe je stoeit met liefdevol blijven, maar toch je grenzen aan wilt geven. Als het niet voor jezelf is, dan wel voor de hond. Energie die aan het weglekken is, terwijl je dat helemaal niet wilt. Ik zie de vraagtekens op je hoofd staan.

Want wat een klus kan het dan soms zijn, hè? De juiste toon vinden, de ingang vinden om iemand mee te nemen in jouw zienswijze. Want jij weet hoe mooi het is als je door hebt hoe de beleving van de hond precies werkt. En dat gun je uit de grond van je hart anderen ook!

Maar hoe doe je dat…. ?

In dit vak hebben we te maken met mensen, stuk voor stuk weer unieke individuen, die jij onbewust op een positieve, maar ook negatieve manier, raakt. Honden zijn zo diep verbonden in ons leven en het leven van jouw klant dat het heel nauw komt met hoe je iets brengt.

En hoe fijn is het om daar wat handvatten bij te krijgen, zodat je precies weet wat je kunt doen, hoe je dingen kunt formuleren, om meer beeld te krijgen bij wat er nu precies speelt. Zodat jij je zelfverzekerd voelt en blijft voelen. Ook als er weerstand ontstaat.

Hoe zou het voor je zijn om

  • precies te weten hoe je kunt aansluiten bij de leerstijl van jouw cursist?
  • je zelfverzekerd en krachtig te blijven voelen ondanks eventuele spanning?
  • te weten wat je kunt zeggen tegen je klant zonder hem of haar te kwetsen of boos te maken?
  • actief miscommunicatie te voorkomen, zodat je lessen nóg beter aansluiten bij jouw klant en het leerrendement omhoog schiet!
  • de energie te voelen stromen doordat je door weerstand heen hebt kunnen breken!

En ik weet dat jij het kunt. Dat je het al in je hebt. Ik gun je dat je zelf ontdekt dat alles wat je weet over honden, basisbehoeften en het leren iets is dat jou gaat helpen om dit op een net zo positieve en respectvolle wijze in te zetten voor de mensen!

Ik help je graag met de kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt om dit op jouw manier in te kunnen vullen voor je lessen of consulten! Ik wil aan jou mijn kennis uit het onderwijs, gecombineerd met mijn ervaring uit de hondentraining, doorgeven, zodat jij kunt doorgroeien naar een krachtige, zelfverzekerde trainer of therapeut!

Want ik weet hoe het is….

Ik weet hoe het is om met een mond vol tanden te staan, te voelen hoe dat de sfeer ineens omslaat, het gevoel te krijgen dat een cursist je les overneemt en je zelfvertrouwen te verliezen door gedrag of een opmerking van een klant.
En het is niet nodig.

Het gestoei en uitproberen hoe instructies het beste werken, welke ingang in je communicatie je kunt gebruiken om mensen toch ‘bij de les te houden’ hebben hun vruchten inmiddels afgeworpen. Met veel plezier van beide kanten heb ik mijn lessen gedraaid en mensen zien veranderen en fan zien worden.

En ik gun jou dat ook.

Dat jouw cursisten nóg meer fan worden van jou. Zodat jij een nog grotere impact kunt maken in het leven van jouw klanten. Dat je uit een rugzak vol tools kunt putten om door weerstand heen te breken. Dat je meer energie over houdt en het contact met je klanten verder verdiept.

En kun je je dan voorstellen welk sneeuwbal effect dit zal hebben? Op de betrokkenheid van mensen bij jouw bedrijf, op jouw mond op mond reclame en op jouw vertrouwen en unieke kracht!

[hoot_button url=”//boelbewust.nl/nieuwe-winkel/” target=”self” size=”large” align=”center” color=”accent”]JA, ik wil leren communiceren met een kwispel! >>[/hoot_button]

In dit programma ‘Boel Bewust Lesgeven: communiceren met een kwispel’ neem ik je in 10 ​online ​lessen mee​ in de wereld van communicatie, leerstijlen, veel didactische tips, basisbehoeften, kwaliteiten en valkuilen, met als doel jou zo ontspannen en plezierig mogelijk je werk te kunnen laten doen! ​

Deze lessen zijn waar en wanneer jij maar wilt te volgen. Iedere week wordt er een blok vrij gegeven, zodat de kennis in behapbare brokjes wordt meegegeven en jij direct in de praktijk kunt gaan oefenen.

Dit is wat je leert:

Les 1 – Basishouding: Om miscommunicatie zoveel mogelijk te voorkomen beginnen we bij de basis… je houding! In deze les komt aan bod vanuit welke basishouding je het beste kunt komen en hoeveel invloed dit heeft op het geven van jouw les.

Les 2 – Basisbehoeften Vanuit een stevige basishouding heb je zelf nog meer invloed op een positieve sfeer in je les. Waarschijnlijk doe je al veel onbewust. Maar wanneer je hier aandacht voor krijgt, kun je het bewuster beïnvloeden. In deze en de volgende drie lessen zoomen we in op de basisbehoeften, zodat je de motivatie van mensen heel makkelijk kunt vergroten! In deze les leer je wat het leerklimaat is en hoe dit de motivatie van je cursisten beïnvloedt en wat jij kunt doen om dit te versterken.

Les 3 – Autonomie: In deze les leer je wat de invloed is van het geven van erkenning op de autonomie van je cursist. Na deze les ben je in staat om de autonomie van je cursist nog meer te bevorderen, waardoor je makkelijker een ingang en samenwerking zult vinden.

Les 4 – Relatie: Na deze les heb je meer zicht op hoe belangrijk het is om de relatie met een cursist positief te beïnvloeden en heb je tips en handvatten om hier op in te steken.

Les 5 – Competentie: Na deze les ben je in staat om het gevoel van ‘vaardig zijn’ bij je cursisten te vergroten. Je weet hoe je op de drie basisbehoeften van de cursist in moet steken om de intrinsieke motivatie aan te spreken en hem of haar zelf expert laten worden over de hond. Je hebt alle drie de basisbehoeften helder in beeld gekregen. Dit gaat je helpen om op een andere manier ingang te vinden bij jouw cursist als je het gevoel hebt vast te lopen.

Les 6 – Alles over leren: In deze les neem ik je mee in de wereld van het leren. Hoe werkt dit in het brein, op welke verschillende manieren leren cursisten en hoe kun je daar rekening mee houden in jouw les zodat je informatie het beste overkomt!

Les 7 – Positief formuleren: Na deze les ben je in staat je instructie positief te formuleren en de cursist op een respectvolle manier bij te sturen, waardoor het vermogen om te leren groot is en blijft. Je leert hoe je met kleine aanpassingen je instructie nog meer helder en positief kunt formuleren, wat ongemakkelijke situaties voorkomt en jij de regie op een prettige manier behoudt!

Les 8 – Kernkwaliteiten: In deze les leer je hoe de kwaliteiten van jouw cursist bij iets bij jou kunnen triggeren. Deze les gaat je veel opleveren om met meer mildheid naar jezelf en de ander te kunnen kijken!

Les 9 – Verdieping in jezelf: In deze les gaan we dieper in op jouzelf. Want alle tips uit deze cursus zijn goed toe te passen, maar als er in jou weerstand zit, dan zal niet één communicatie tip toereikend zijn om de miscommunicatie op te lossen. In dat geval spiegelt de miscommunicatie een miscommunicatie ín jouzelf. In deze laatste les leer je over hoe jij op de onbewuste laag zoveel over jouzelf kunt leren van de honden en van jouw cursisten.

Ik ben ervan overtuigd dat je door het volgen van deze lessen een mooie reis gaat maken die je helpt om meer ontspannen en in mildheid je werk te kunnen inrichten! Ik hoop je dan ook van harte binnen de cursus te mogen ontmoeten!

Je krijgt:

  • onbeperkt toegang tot de video’s, ook na afloop van de cursus
  • Heb je 10 weken lang toegang tot een forum voor het stellen van jouw vragen.
  • Ontvang je een 1 – op – 1 coachgesprek (a 60 minuten) met Jelien, om persoonlijk de diepte in te kunnen.

Maar ik snap dat je voordat je de cursus aanschaft veel beter wilt weten waar je nu eigenlijk aan begint voordat je een echt goede keuze kunt maken! Want laten we wel wezen: het meeste haal je uit deze cursus als die echt voldoet aan jouw wensen! 🙂

Wil je daarom alvast een voorproefje?
Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de eerste les.

En mocht je het nog extra fijn vinden, dan mag je altijd vrijblijvend overleggen of de cursus wat voor jou is. Ik spreek en begeleid je met liefde!

Liefs,

Jelien

Veelgestelde vragen

Het is best een investering, is het echt zo belangrijk?

Als jouw lessen en consulten allemaal al van een leien dakje gaan, dan is het zeker niet belangrijk voor jou. Wil je echter bewuster grip krijgen op het vergroten van motivatie, weerstand verminderen en een positieve respectvolle sfeer creëren, dan is het zeker een must-do en betaalt de investering zich al gauw terug in een positieve klantenbinding!

Leer ik wel echt iets nieuws?

Mocht je al opgeleid zijn als coach of docent dan is het fijn om eerst even contact te hebben om te kijken of het aanvullend voor je is. Echter wordt de theorie op een hele praktische wijze gekoppeld aan voorbeelden in de hondentraining, dat dit een uniek concept is. Zelfs gevorderde instructeurs geven aan nog veel geleerd te hebben van deze cursus.

Vind je echter ‘dat je het toch al wel zou moeten weten’, denk dan eens na over het volgende: er zijn zoveel mensen die denken verstand te hebben van honden, omdat ze al jarenlang zelf honden hebben gehad. In hoeverre vertel jij jezelf dat ‘je wel wat van de mens af zou moeten weten, omdat jij al je hele leven lang mens bent’? 😉

​Ik ben een week op vakantie, kan ik dan wel deelnemen?

​Jazeker! Het mooie is dat de cursus na betaling altijd beschikbaar is. Je kunt dus op ieder gewenst moment inloggen. In de 10 weken vanaf de start ben ik bereikbaar voor al jouw vragen. Daarna is de Facebookgroep tot jouw beschikking om vragen op te stellen.

Ik weet dat ik persoonlijk een grote groei te maken heb door pijnlijke ervaringen uit het verleden, is deze cursus daar geschikt voor?

Nee, dat zou zonde zijn van jouw tijd, energie en geld. Dan adviseer ik je om direct naar de kern van je probleem te kijken en een allereerste gratis groei gesprek met mij in te plannen. Vanuit daar kijken we verder wat het meest passend en waardevol is voor jou!

Ik voel aan alles dat ik het hele roer om wil gooien en sta op een keerpunt in mijn leven, wat kan ik dan doen?

Neem dan contact met mij op, dan kijk ik vrijblijvend met je mee!

Colofon
Boel Bewust lesgeven is een cursus van Boel Bewust
Teksten, video & audio: Jelien Lammers – Boel Bewust
Credits voor Sam Turner van Paws4Fun voor haar bijdrage in mijn ontwikkeling, zij heeft mij veel geleerd over clickertraining en de ontwikkeling van honden.
Techniek, vormgeving & afbeeldingen: Nienke de Haan – Studio Alsjeblieft
Niets uit deze cursus mag zonder toestemming van Jelien Lammers gekopieerd en gebruikt worden op andere websites, drukwerk of andere media.

 

>