BoelBewust
Shares

De twee laarzen…

Shares

Overal om ons heen kun je ​weerspiegelingen zien van ons menselijke gedrag en processen. Mijn brein werkt zo dat ik dit ineens spontaan zie en het er spontaan uit komt rollen als een metaforisch verhaal, ofwel een sprookje. ​Zo ook deze middag tijdens het poetsen van mijn laarzen... 

​Het sprookje van de glanzende laarzen

​E​r waren eens twee laarzen. Ze glommen en blonken en waren prachtig glanzend. De eigenaar stampte er vrolijk mee de wereld rond. Ze zagen van alles. Van modderplassen ​tot prachtige bergen, riviertjes en mooie uitzichten met romantische zonsondergangen. 

​Maar zo beetje bij beetje sleten de laarzen langzaam af. Ze werden een wat dof van kleur, rimpelig. Ze kwamen er​ troosteloos uit te zien. 

​De tweevoeter dacht erover om een nieuw paar laarzen aan te schaffen, want met het leven ​in deze twee, was de glans er wel een beetje vanaf gegaan. 

​Maar daar uit onverwachte hoek, kwam er een​ andere oplossing. In plaats van dat er iets helemaal nieuws nodig was, was er een glansmiddel. 

Een beetje glans doet wonderen, een glim, een sprankel om het een beetje op te doffen. En zag daar. De ene laars zag er weer fantastisch uit. Niet helemaal nieuw, maar dat hoefde ook niet met al die wijze levenservaring die de laars had opgedaan in de leven. Het zou zonde zijn als al die deukjes en kreukels eruit zouden gaan, want dat zou helemaal niet matchen met alles wat hij beleefd had. De laars glom, glansde en straalde vol zelfvertrouwen weer de wereld in.

De andere laars voelde zich en beetje teniet gedaan. Alsof er niet goed genoeg voor hem gezorgd werd. Gelukkig had hij een grote ​tong en zei hij ​Hé tweevoeter, ik wil ook wel weer die glans in mijn leven terug​! Ik wil dat je net zo goed voor mij zorgt als voor die andere laars. 

Nou, zo lang het maar uitgesproken werd, deed de tweevoeter natuurlijk wat er gevraagd werd. 

En zo blonken er weer twee prachtige laarzen aan de voeten van de tweevoeter. En met elkaar glommen en sprankelden ze en trokken ze opnieuw de wereld weer in met een hoop levenservaring. Onderweg naar nieuwe avonturen.

Wat haal jij uit dit sprookje? Wat heb jij nodig om je glans weer te vinden? Kun j​e vol trots jouw rimpelingen dragen? Wat kan jouw glansmiddel zijn? Laat het me weten!

>