BoelBewust
Shares

Ik ben er nog niet klaar voor…

Shares
klaarstomen als coach

Ik ben er nog niet klaar voor…
Een van de vele gedachten die langskomen bij het starten van iets nieuws, iets gaafs, iets krachtigs, iets onbekends. Een van de vele argumenten die ik hoor om (nog) iets niet te beginnen.
Die jou misschien ook belemmerd om in je eigen groei om jezelf klaar te stomen als krachtige, zichtbare coach.

En ik ken het zelf ook.


De nieuwe stap binnen mijn bedrijf is te gek. Naar de plek van leraar mogen gaan, om te inspireren en delen in kennis als coachopleider. Een stap die zo logisch en natuurlijk voor mij voelt vanuit mijn achtergrond binnen het onderwijs en de ervaringen in mijn leven. Maar die aan de andere kant mij zó weer doet vervallen in stemmetjes van mijn superego met ‘ben ik daar wel klaar voor?’.

Ben ik er wel klaar voor… 

of speelt er iets anders op de onbewuste laag mee? Mijzelf volledig laten zien als coach opleider is weer een volgende level. En every level has its devil is een waarheid als een koe.

Eerst kom ik grote verwarring tegen, emoties die voorbij vliegen. Ik ben boos, in de war, angstig en eigenlijk alles tegelijk. En ondertussen stuntel ik een beetje verder en vraag ik me af hoe ik toch ooit kon bedenken om een eigen bedrijf te beginnen..

Op zo’n punt kies ik er inmiddels voor om het niet meer ‘zellef te doen’. Want die hardheid, die verwarring, daar kom je zelf niet makkelijk uit. Ik weet namelijk dat de belemmeringen, die ego stemmetjes, vanuit een diepe pijn, ​een trauma, in mij komen. En het liefst omzeil ik die maar wat graag…

​Liefdevolle spiegels


Liefdevolle spiegels en bemoedigende ogen van mijn waardevolle coaches (ja, je lees het goed, ik heb er meerdere die mij helpen, ieder vanuit zijn eigen unieke stuk) zijn nodig om mijn eigen schaduw onder ogen te komen.

En dat helpt..

Dan opeens zie waar het over gaat. Verstopt in een donker hoekje in mijzelf

En dan komt er ruimte voor een diepe zucht.
Ja…
Dat is het…

En zoals je dat letterlijk zo mooi terug ziet bij kinderen, dus ook bij innerlijk kind stukken, komt er dan weer ruimte voor de speelsheid. Het avontuur aangaan. Ontdekken, met plezier spelen, lachen, struikelen, opstaan en weer doorgaan.

Dan komt ook de wijze vrouw in mij weer in beeld. Die zo krachtig in contact staat met haar intuïtie, die weet dat ze een grote missie heeft in deze wereld, mensen op ontspannen wijze helpt hun eigen kleur te leven.
Gewoon zoals het is.

En zoals dat zo prachtig gaat met zo’n proces, helpt dit mij weer om jou ook beter te begrijpen. Te begrijpen waarom het soms zo lastig is om in te stappen in zo’n intensief groeiproces zoals in mei van start gaat.

Want al die stemmetjes he…

.... die heb ik niet alleen. Die ken jij vast ook; ben je er wel klaar voor? Ben jij de investering wel waard?
Ik help je met liefdevolle ogen te kijken.
Laat mij jou zachte spiegel zijn.

Laat het me weten....als ook jij het niet meer ‘zellef’ wilt doen. Als je wilt ontdekken wat die ‘ik ben er nog niet klaar voor’ jou eigenlijk echt wilt vertellen. Als je jezelf op een nog diepere laag wilt leren kennen in een warme en veilige groep, waar je kwaliteiten en onvolkomenheden er volledig mogen zijn. Zodat jij kunt groeien naar meer liefde en vrijheid voor jouzelf en jouw coachpraktijk vanuit je werkelijke zelf, en kun jij voorstellen wat dat jouw klanten weer zal geven?

Want zoals een deelnemer deelde over haar verlangen; ‘Ik wil mijn eigen kern leren kennen, zodat ik in mijn coaching echt naar de kern van mijn klanten toe kan.’

Dat is toch gaaf?!

Ik ben er klaar voor.


En jij? 

>