BoelBewust
Shares

Loop ik daar nou alwéér tegenaan!

Shares

Wanneer je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling dan krijg je inzichtelijk wat jouw ‘thema’s zijn. Zowel wat je aan kwaliteiten in huis hebt, maar ook wat je als onzekerheden en overtuigingssystemen met je mee draagt. Inzicht daarin helpt om in het dagelijks leven meer stuur te geven aan dingen die bij je passen, maar ook aan belemmerende emoties en (destructief) gedrag.

Alwéér?! 

Maar wat hoor ik vaak tijdens de coaching, waarin dit ook feilloos met de honden naar voren komt, dat mensen balen dat ze alwéér dat ene thema tegenkomen! Want alweer gaat het over ‘gezien worden’, ‘erbij horen’, ‘het waard zijn’ en noem maar op. Dat zou toch wel een keer ‘opgelost’ en klaar mogen zijn, wordt er met een grote zucht gezegd!

En ja, die uitspraak herken ik. Ook ik baalde er eerder van steeds weer tegen dezelfde dingen aan te lopen. Confronterend was het en het leek alsof ik dus niets opgeschoten was. Totdat ik mij besefte dat ik niet stil bleef staan, maar dat het thema iedere keer een laagje dieper gaat. Daarom ruim ik bewust tijd in voor deze persoonlijke groei, dat doe ik zelf door deel te nemen aan een meditatie groep (van Voeding voor jezelf) waarin er ruimte is om te voelen en ervaren wat er is.

Laagje voor laagje

En iedere keer kan ik merken dat er weer een stukje wordt afgeschild. Of ik zie het thema voorbij komen in een net iets andere vorm waardoor het mij nog meer inzicht geeft hoe dit voor mij werkt. Het heeft mij erg geholpen door te realiseren dat het niet het doel is om het op te lossen, maar om er iedere keer iets makkelijker mee om te kunnen gaan. En daarmee ontstaat er mildheid naar mijzelf en ook mildheid naar mijn ‘thema’s’. Ze horen bij mij, maken mij wie ik ben op dit moment.

Goed zoals je bent

Het is fijn om er steeds sneller bewust van te zijn om te begrijpen wat er speelt. Om daarna keuzes te kunnen maken die voorbij gaan aan het (vaak destructieve) overtuigingensysteem. Want daar is ruimte voor zachtheid, compassie en acceptatie. En dan is het nog steeds moeilijk om je thema’s weer tegen te komen, maar het geeft weer ingang voor nieuwe ontdekkingen en groei. Zodat je steeds meer ervaart dat je goed bent zoals je bent..!

Wil je meer in contact komen met de thema’s waar je tegenaan loopt, op een zachte, speelse en open manier?

Dan kan een individuele coachsessie samen met de honden je veel geven. Of misschien past de workshopdag Boel Bewust Jezelf bij je! 

Lees hier meer of neem vrijblijvend contact met mij op.

 

>