BoelBewust
Shares

Nilo: de A.A.I.hond – aan het werk!

Shares

Het is tijd voor een specifieke update over mijn jongste collega: Nilo!

In de serie over Nilo: de A.A.I.hond in opleiding heb ik veel geschreven over de eerste fase van wennen en ontdekken of hij dit werk leuk vindt. (hieronder de links naar deze artikelen) Ik las terug dat ik toentertijd met hem als doel had om op locaties te oefenen. Nou, dat plan heb ik al vrij snel laten varen omdat hij het echt heel moeilijk vindt om in een prikkelrijke omgeving te functioneren. En…. dat is prima!

Nilo’s oogjes

Hier thuis werkt hij regelmatig mee. In zijn eigen veilige setting, met alles dat vertrouwd is, is hij een super collega! En het bijzondere vind ik dat hij net zulke oogjes heeft als Mosha en mij ook indringend kan aankijken tijdens een sessie. Alsof hij ‘weet’ wat er speelt. Hij kan opeens zijn kop op iemands schouder leggen of met zijn hoofd op schoot gaan liggen. Niets van dit alles heb ik aangeleerd, en doet hij uit eigen initiatief. Prachtig vind ik dat…

Vol verwachting…

Inmiddels heeft hij door dat hij mee mag werken en staat hij in de coachruimte al met een brede kwispel mij op te wachten. Ook als hij niet mee mag of hoeft te werken wil hij eigenlijk niet naar de woonkamer toe. Als compromis – om niets te missen – staat hij mijn klanten regelmatig in de vensterbank op te wachten (ja, vanaf de tafel!)

Grote voeten, groot hart

Met zijn diepzwarte stoere uiterlijk weet hij vele harten te stelen. Hij helpt te gronden, troost door zijn grote lijf en voeten stevig tegen je aan te drukken en geeft zoveel dat je alleen maar kunt en hoeft te ontvangen. Hij is veel rustiger en ontspannen en knuffelig en is inmiddels niet meer weg te slaan van de bank (en stiekem het bed :-))

Hoewel het soms tussen Dex en Nilo nog mopperen is, als twee jonge broers onderling, kunnen we hem geen van allen meer missen. En de basis dat hij voor dit werk nodig heeft gehad is ruimte voor dat wat hij het allerbeste kan:  gewoon zichzelf mogen zijn.

>