BoelBewust
Shares

Nilo de A.A.I. hond in opleiding (2)

Shares

Het gaat goed met Nilo in huis! Het is gezellig, de honden kunnen goed met elkaar en er ontstaat weer steeds meer balans.

Met het afscheid van zijn oude gezin breekt voor ons nu echt het nieuwe hoofdstuk aan: Nilo hoort echt bij ons! En dat merken we aan de contact momenten die hij maakt. ‘s Avonds klimt hij bij op de bank om even languit naast ons te liggen, of opeens voel ik een hoofd of een pootje van hem tegen me aan…

Op pad

En om hem verder te leren kennen, om onze band te versterken én om hem voor te bereiden op dat wat hij tegen gaat komen in het werkveld neem ik hem mee op uitstapjes. Zo zijn we naar oma in het verzorgingstehuis geweest. Met veel beloningsworstjes op zak stapten we daar binnen. Best vreemd al die mensen, die schuifdeuren, de lift en de rollators en rolstoelen! Maar hij bleef contact met me maken en ging rustig liggen kijken. Eenmaal bij oma op haar kamer liet hij zien dat hij heel relaxt kan zijn in een rustige ruimte. Hij zoekt contact met haar, maar houdt ook zijn eigen agenda in de gaten.

Eén van de belangrijkste trainingspunten voor komende tijd is het wennen aan vreemde locaties en daar de rust kunnen pakken! Dus dat is, heel vervelend voor mij, veel terras- of restauranttrainingen 😉

Kennismaken met mensen

Verder laat ik hem kennismaken met de klanten die hier thuis op bezoek komen. Dat is een kort moment, aan het einde van de coach sessie. Zo kan hij wennen aan diverse mensen. Ook kan ik zien hoe hij reageert op vreemden en went hij aan het bezoek. En wat ik zie van hem is dat hij het leuk vindt om vreemden te begroeten en dan blij een speeltje gaat halen!

APK-keuring!

Ook stond er een bezoek aan honden osteopaat Martine Burgers op het programma. Zij kan in het lijf voelen of er blokkades zijn. Blokkades zijn beperkingen in het weefsel wat maakt dat een hond niet optimaal kan bewegen. Ze bevestigde mijn vermoedens. Zijn onderrug zat aardig vol met blokkades van lompe botsingen en onstuimige speelpartijtjes. Ze heeft het vrij gemaakt en Nilo heeft de behandeling goed volbracht. Voor mij een van de belangrijkste bezoekjes voor mijn honden met dit werk: want hoe beter de honden in hun lijf zitten hoe makkelijker ze dit werk in hun hoofd kunnen verwerken.

Het eigen-wijze team!

nilo_samenEn daar op de behandeltafel kwamen we op een mooi metafoor over hoe alle drie de honden zo uniek zijn, ieder op een eigen-wijze:

“Stel ik loop op een pad die links of rechtsaf gaat. Ik wil naar links, terwijl mijn honden naar rechts willen.

Dan zegt Mosha: Nou, eigenlijk wilde ik naar rechts, maar oké ik ga met je mee.

Dan zegt Dex: Nee hoor, ik wil naar rechts!

Dan zegt Nilo: Oké! Links of rechts, ik vind het allemaal leuk!”

 

Wat geniet ik toch van al die leuke unieke karakters en wat voel ik me rijk met zo’n team! Op deze pagina zie je ze allemaal op een rij en lees verder wat ik kan betekenen voor jou!

Het eerste blog gemist? Lees hem hier na! 

 

 

>