BoelBewust
Shares

Op eigen pootjes staan!

Shares

Vorige week vroeg de hondenosteopaat of Mosha heeft moeten zorgen voor mij. En ja, in het begin van Boel Bewust heeft ze dat gedaan. Vanuit haar grote hart, heeft ze me geholpen om mijn keuzes te maken en deuren geopend in mijn hart waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En daar ben ik haar zo ontzettend dankbaar voor, het heeft een hele reis opgeleverd!

Vertroebeld zelfbeeld

Toen ik startte met Boel Bewust groeide mijn bedrijf al snel, en ik legde het succes daarvan in handen van mijn hond(en). Boel bewust was zo succesvol en mijn coaching zo goed door mijn leuke honden, sprak mijn vertroebelde zelfbeeld. Het onderscheidende vermogen van de coaching zat in hun…

Op eigen pootjes

Ik dacht veilig te zitten met 3 honden, als er een uit zou vallen zou een ander kunnen werken en andersom. Maar daar kwam ‘het leven’ om de hoek kijken. Mosha had twee zware operaties aan haar kruisbanden, Dex was van het padje door alle hormonen die door zijn lijf gierden en tot slot brak Nilo ook zijn poot. Daar zat ik dan als coach-met-honden…! (lees hier het blog dat ik er toen over schreef). 

In deze periode werd ik ik letterlijk terug geworpen op mijzelf en kreeg ik helder dat ik mijn verantwoordelijkheid had afgeschoven. Het was tijd om dat in te zien, en letterlijk ‘op mijn eigen pootjes’ te gaan staan.

Zichtbaarheid

En daar kwam de verdieping van mijn bedrijf en missie boven drijven. Ik moest het zélf doen, gaan staan voor mezelf, volledig in het licht! En dat was spannend, maar heeft me zoveel vrijheid en groei gegeven, dat ik dit wil doorgeven.

Ik zet me met liefde in voor de zichtbaarheid van de honden die we mee laten werken. Waarin ik niet alleen praten over ‘het welzijn’, maar het helder wil laten worden van de rollen tussen jou en je hond, op een diepe laag voelen en ontvangen wat ze in contact met jou doen.

En daarmee gaat het ook over de zichtbaarheid van jouzelf! Want onbewust kun je maar zo jouw eigen kracht, groei en het potentieel uit handen hebben gegeven. En dat ga je voelen. Door te wachten met stappen te zetten, door te stressen als je hond ziek is, door je onderscheidend vermogen van je praktijk je hond als enige pijler aan te geven.

Flexibele zorgen

Zelf kon ik niet anders, en moest ik wel. Dat maakt dat ik ben gaan werken, een ander soort vrijheid en passie, zonder zorgen over de honden, omdat ik meer in contact ben gekomen met mijn eigen gevoel en verantwoordelijkheid. Niets staat groei meer in de weg, geen mitsen en maren of zorgen over mijn collega’s.

Het zijn enkel nog maar flexibele zorgen. Zo was het voor mij makkelijk om Dex te ontslaan uit zijn functie (omdat hij het toch te heftig vindt om te werken), maakt het niet uit dat Nilo niet op locatie kan werken (en hoef ik daar ook niet hard voor te trainen) en laat Mosha zien dat ze met zoveel meer plezier mee werkt (of niet als ze niet wilt).

Keuzes

Ik hoop dat voor jou de zorgen om de hond achterwege blijven en dat ik je hiermee inspireer om het werk voor jou en je hond passend in te richten. Realiseer dat het start met enkel een keuze. Krachtige  keuzes waardoor je het echt Zelf gaat dóen. Je hond sluit daarbij op een hele andere manier aan bij jou en dat is magisch.

Weet dat zelfvertrouwen niet zomaar binnenvalt, maar dat je het als vanzelf door ervaring opbouwt. De enige stap die je te zetten hebt is het te gaan doen, vanuit de energie – jouw krachtplek in jezelf.

Je hond volgt wel 🙂

X Jelien

>