BoelBewust
Shares

Over spartelen en parels poetsen

Shares
Liefdevol coachen

Hoe meer ik in het vak als coach en mens groei, hoe meer ik in een nieuw soort realiteit terecht gekomen ben. Van spartelen naar parels poetsen 🙂

Een realiteit waar er veel ruimte is voor mijzelf, voor wat ik te delen heb, mijn unieke parel. Zonder concurrentie gevoel, gevoelens van tekortkomingen of niet goed genoeg zijn, die me die moddersloot in trokken.

Hoe kun je anderen helpen als je het zelf niet hebt?!

Want ja, dat ken ik echt wel hoor… Er heeft heel lang een stemmetje in mijn hoofd gezeten die zei ‘hoe denk jij nou anderen te kunnen helpen in hun zelfvertrouwen als je het zelf niet eens hebt!’ En zeker op die momenten dat er iets was voorgevallen en ik mezelf al voelde falen, dan kon dit stemmetje heel hard in mijn oor tetteren. Die liet me enorm twijfelen aan mijn gevoel van ‘het kunnen’.  Daar lag ik te spartelen in die moddersloot.

Wat ik vooral deed was een onrealistische lat neerleggen. Een van ‘de perfecte coach/mens’. En niet zomaar een, maar die een inspiratie kon zijn door alles wél op een rij te hebben, zelfvertrouwen uit te stralen, ‘het op orde te hebben’.

Well….  mission failed

Nou één ding is zeker; dat is niet gelukt, en gaat ook niet lukken in dit leven, haha! Maar toch is er iets essentieels veranderd. Waardoor ik niet meer in de ‘moddersloot’ zit, maar meer ruimte heb om het gewoon zo te doen zoals ik het doe. Gewoon echt heel menselijk zijn.

Dat ik nu diep realiseer dat het niet gaat over ‘het kunnen’, maar dat het gaat om de ontdekkingen op het pad te delen. Dat juist in de worsteling die ik zelf zo goed ken mijn parel ligt: de herkenning, de inspiratie en het leren. Dat ik maar een paar stappen verder hoef te zijn met een thema om anderen daarin te kunnen begeleiden. Omdat juist dan het inlevingsvermogen er zo is, en je alvast een klein tipje van die nieuwe realiteit kunt laten zien.

Parels poetsen

Want weet je, in die moddersloot verdwijnt jouw parel ook volledig uit beeld. Bedekt onder smeer, modder en kroos.

Maar ik weet ook hoe het is om de kant op te klimmen en je eigen parel weer te kunnen poetsen. En dan weet ik zeker dat ook bij jou er een glimlach ontstaat dat je daar hebt liggen spartelen. 🙂

En oja, dat stemmetje ‘hoe denk jij nou anderen te kunnen helpen in hun zelfvertrouwen als je het zelf niet eens hebt!’ wordt dan liefdevol vanaf de kant beantwoord met: ‘Júist daaróm’!

Dit is wat ik zo graag door geef in de opleiding! Jou helpen om je parel te poetsen en echt te mogen laten zien wie je bent, als mens en als coach!

>