BoelBewust
Shares

Pionier zijn als mensencoach in de hondenwereld

Shares

Laatst benoemde iemand het weer, en ja.. het is zo. Er is een heel nieuw beroep aan het ontstaan. De hondenprofessional die met kennis, intuïtie en ervaring vooral de mens achter de hond coacht. Niet alleen gericht op verbetering van de relatie met de hond, maar…. ‘bam’…. levensthema’s aanraakt.

Daar waar de hond de mens raakt (en v.v.)

Ook niet alleen gericht zijn op het ‘spiegeleffect’, want er zit wat mij betreft een duidelijke scheiding tussen hoeveel invloed wij hebben op onze dieren en niet alles is met ‘spiegelen’ op te lossen. Die heldere scheiding om gewoon te kunnen trainen waar nodig is, maar ook bekwaam zijn om de ingang te kunnen vinden als er een blokkade zit is een essentieel voor een goede coachende hondenprofessional. Ingang vinden op dat menselijke stuk. Daar waar de hond de mens raakt en vice versa! Dat gaat niet om de mens. En dat gaat ook niet om de hond. Dat gaat op zielsniveau om thema’s die uitgewerkt willen worden.

Dappere pioniers!

En ik ben zo trots op mijn zielenklanten die stuk voor stuk aan het pionieren zijn in dit vakgebied. Die laten zien dat het écht werkt, dat de combi hondentraining en mensencoaching zelfs essentieel is. Dat we niet voorbij die mens kunnen, en ja… Dan kom je allereerst je eigen kaders tegen. En hoe dapper is het dat ze die durven aan te kijken, te onderzoeken, vast te pakken om vervolgens los te laten en weer een laagje dieper te kunnen coachen.

Komende periode volgen er diverse blogs van klanten van mij, die hun ervaring delen uit de praktijk. Ik kijk er in ieder geval al naar uit.. jullie dan?!

Wil je hier nu zelf verder als coach mee aan de slag? Lees dan hier eens verder…

Coachopleiding ‘Leef je parel’

 

 

>