BoelBewust
Shares

Stralen van zelfvertrouwen!

Shares

stralenVanochtend liep ik met de honden, Mosha en Dex, een stukje door het bos. Een fijne plek om te zijn. En vandaag werd ik verrast met een extra mooi bos, omdat de zon al flink aan het schijnen was. Door de bladeren vielen de zonnestralen om ons heen. De wereld leek echt een stukje mooier. Stralen die ‘te vangen’ leken, die kleine stukjes bos lieten schitteren.

Zonnig zelfvertrouwen

En toen opeens schoot het door me heen… Eigenlijk is ons zelfvertrouwen net zoiets als de zon. Het is er áltijd, maar soms zien we het niet. We zeggen dat de zon weg is, achter de wolken of onder is gegaan. Maar dat klopt natuurlijk niet, de zon is er altijd. Een groot wetenschappelijk vaststaand feit. Het is de basis voor ons leven, zonder de zon zouden we niet bestaan.

Als de zon weg is…

En soms kan het voelen dat ons zelfvertrouwen weg is, achter dikke donkere wolken, of zelfs donderwolken als we boos zijn op onszelf. ‘Hoe kon ik dit doen! Wat stom!’ Of misschien lijkt het dat je vertrouwen helemaal is ondergegaan. Het voelt dan koud en kil naar jezelf toe. Donker ook, als je tegen jezelf zegt dat je het niet waard bent, niet mag of niet kan.

Durf jij te stralen?

Maar ik denk dat er binnen in ons, net als de zon voor de aarde, er een grote bron van zelfvertrouwen ligt. Een soort grote zon, die er mag en zelf móet zijn om te kunnen bestaan. Het zijn de sprankjes hoop, schitteringen van geloof, stralen van liefde. We voelen die vaak naar anderen toe, maar ik weet zeker dat ze er ook voor jouzelf zijn, om jou te laten stralen!

 

Boel Bewust coacht in zelfvertrouwen, zodat jij Boel Bewust Jezelf kunt zijn!

 • Debbie schreef:

  Jelien, wat mooi geschreven weer!! En zeker iets om te onthouden en vaak aan te denken!

  • BoelBeheer schreef:

   Dankje, het geeft ook hopelijk moed. Dat het er echt wel is, maar soms even kwijt is. En ik geloof er echt in dat je het altijd weer kunt vinden!

 • Iris schreef:

  lieve Jelien, je hebt je pad gekozen…..ik herinner mij een gesprek waarin je nog zo zoekende was. Het is mooi om te zien en te lezen dat je hebt gekozen wat bij je past. Vol zelfvertrouwen! Knap werk!
  Lieve groet, Iris Wijnands

  • BoelBeheer schreef:

   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. En ja, ik herinner me het gesprek nog goed. En het is allemaal op z’n plek terecht gekomen. Dankjewel! X

 • Lydia schreef:

  Ha die Jelien,

  Wat heb je dit prachtig en kernachtig verwoord, dank je wel ! Dikke knuffel voor Mosha en Dex.

 • >