BoelBewust
Shares

TrouwMaatje / Traumaatje

Shares

In mijn werk als coach merk ik overduidelijk de kracht van de hond als heler. Meer en meer realiseer ik me dat de honden echt op een diep niveau ons helpen.. Wat ik ervaren heb in mijn eigen leven en dat van mijn zielenklanten is dat de hond gaten in onze ziel vult waarvan we het bestaan niet eens weten/wisten.

Gaten…

Gaten die in onszelf zijn ontstaan door pijnlijke ervaringen, afwijzingen en daarbij horende trauma’s. Afwijzingen van mensen, die onvoorspelbaar zijn geweest, de eenzaamheid die je wellicht zo kent. En hoe klein zulke ervaringen ook kunnen zijn, het zijn in meer of mindere mate kleine trauma’s in ons mens zijn. Ik speel vaak met de woordspeling TrouwMaatje-Traumaatje

Ik kan niet zonder hem!

Je kunt herkennen dat de hond een gat aan het vullen is als je niet weet wat je zonder hem of haar zou moeten. Je met hem of haar je lekkerder in je vel voelt zitten, je krachtiger voelt, meer zelfvertrouwen ervaart, de liefde kunt voelen stromen met zijn of haar aanwezigheid.

Ik ken het zelf ook zo goed hoor! Zo hebben mijn honden mijn onzekerheid kunnen opvullen aan het begin van Boel Bewust, door hun aanwezigheid kon ik zelf als coach krachtiger staan. Maar ergens legde ik daarmee ook een grote verantwoordelijkheid bij ze neer en ontkende ik mijn eigen onzekerheden. (want die waren ook wel fijn opgevuld en toegedekt door de honden ;-))

Kracht terug eigenen

Wat ik gemerkt heb is dat het zo helend en prachtig (en tegelijk zó spannend!) is om in jezelf te ontdekken wat jouw hond aan het opvullen is. Om het zo weer in jezelf te kunnen terug eigenen, de kracht in jezelf weer te kunnen ontdekken.

Dat maakt dat je minder afhankelijk wordt, en daardoor zelfverzekerder en ontspannender. Je hond helpt je daarbij zoals ie is… als trouw maatje. En wat zo mooi is van maatjes zijn: die moedigen je vanaf een zijlijn aan om het zelf te doen, in alle vrijheid en zonder verplichtingen. Oprechte maatjes proberen niet iets in je te fixen en zien jou in jouw diepste kern.

Het leven is een feestje!

Die vertaalslag maak ik graag liefdevol vanuit de ogen van de hond naar hun mens toe in de sessies. En daardoor ervaren klanten na een aantal keer weer de vrijheid en het lef om voor zichzelf te kiezen, zitten ze meer ontspannen op verjaardagen, lekken ze minder energie weg op drukke situaties, of zorgen over hun hond of zichzelf. En zo wordt het leven behapbaar en zelfs heel vreugdevol!

Groeien is samen jezelf zijn

Wanneer we open staan om weer te herinneren hoe heel we in onze kern zijn, voorbij alle pijn en wonden, dan ontstaat er pas echte groei. Groei van binnenuit, waarbij ook de hond volledig zichzelf kan zijn.

En dat is voor mij pas echt trouwe maatjes zijn, op diep zielsniveau <3

 

Wil je deze werkwijze zelf ontdekken en doorgeven als coach? Neem dan contact op 🙂

>