BoelBewust
Shares

Unicorns & Shit

“Fuck it…” hoe spannend iets ook is en er dan toch voor gaan! Dat is een uitspraak die me niet onbekend is, de unicorn modus!
Maar meer en meer leer ik ook om ‘Fuck it… het lukt me toch niet’ te erkennen naar mezelf.
Hoeveel superpowers ik ook vaak denk te hebben, mijn lijf geeft aan dat het niet altijd lukt of mogelijk is. Een schildklierprobleem ligt aan het energie tekort ten grondslag. En wat vind ik het moeilijk om dit toe te geven.

Want shit….

Ik kom letterlijk voor keuzes te staan om voor mezelf te kiezen en te erkennen dat ik níet alles aan kan, dat ik geen eindeloze energie stroom heb, dat ik gas terug moet nemen. Én mezelf dan nog waardevol vinden, niet in zelfmedelijden belanden en dan die magische woorden die ik hoor (en nog het meeste van mezelf)… ‘acceptatie’, ‘zelfzorg’, ‘groeiproces’.
Fuck it… denk ik dan. Want hier heb ik niet voor gekozen hoor! Ik ben er boos en verdrietig over. Het is gewoon klote. Niets prachtigs aan. Er valt niets met glitters te versieren, gekleurde haren te borstelen of rond te dartelen.

Dit is het.

Shit.

Om te ontladen wil ik dan gaan hardlopen met Dex, maar zonder die unicorn houdt m’n lijf er soms na 2 kilometer al mee op. En na een storm van boosheid, frustratie en het gevoel van falen zakt het dan af. Misschien gaat het juist hierom, schiet er door me heen, deze ontlading. Waarbij ik niet anders kan dan mezelf gaan vergeven dat ik het soms zo lastig vind om mens te zijn, met een fysiek lijf dat niet alles zomaar kan, met alle emoties die erbij horen en door mijn lijf gieren.
Het daagt me uit met strijd en liefde, om mezelf zonder unicorn en met shit nog beter te leren kennen. En het nodigt me uit om het echt aan te nemen dat dit het echt is, angst en liefde, boosheid en kracht, unicorns en shit.
Fuck it… dit ben ik en daar ga ik voor!
 • Debbie schreef:

  Lieve Jelien,

  dit geeft zo mooi weer hoezeer je mens bent. Ik heb je blog weer met veel plezier gelezen en idd fuck it! Je bent een prachtig mens, met wat je wél en niet kan!

  Dikke x

 • Saskia Juijn schreef:

  Mooie blog, Jelien! Fijn ook dat je dit deelt.
  En herkenbaar ook, want ik kan ook vliegen en heel veel energie hebben. Om vervolgens weer terug gefloten te worden door mijn lijf.
  Acceptatie en overgave zijn dan inderdaad nodig. Niet altijd makkelijk 🙂
  Ik wens je veel energie en mooie rust- en oplaadmomenten!
  Warme groet, Saskia

  • Jelien Lammers schreef:

   Dankjewel Saskia, Je WOMM (werk overleg met mijzelf) vind ik fantastisch, ook jij deelt waardevolle tips in deze ontdekkingstocht van energie!

 • Esther schreef:

  Waardevol, dit, Jelien. Een uitdaging voor velen en neem je je lezers mee in de weg van willen, moeten, kunnen, acceptatie en alles wat je daarin kan beleven, in dit geval voor jou. Je kwetsbaarheid delen en durven aanschouwen maakt, dat we mogen blijven herinneren en weten, dat we goed zijn, met alles wat we tegenkomen in onszelf. Puur en onvervalst!! Liefs

 • Evert schreef:

  eerst voor jezelf zorgen geeft je de energie het te kunnen delen. Door transparant te zijn hoef jij niet alleen rekening te houden met anderen, maar bied je anderen ook de gelegenheid rekening te houden met jou … hoe gelijkwaardig! Fijn dat je dat zo doet.

  vriendelijke groet,

 • Jelien Lammers schreef:

  Mooie aanvulling!
  Dankjewel..

 • >