Veelgestelde…

... vragen en gedachte. En om deze een beetje te ordenen vind je hieronder deze coachchart en lees je mijn antwoord op veel gestelde gedachten die voorkomen bij het wel of niet instappen in coaching. Zo kun je een beetje uit je kringetjes gedraai komen. Want soms moeten we het niet moeilijker maken dan het is 😉  

Ik ben er nog niet helemaal klaar voor

​Het is heel logisch dat je denkt eerst nog iets anders nodig te hebben, voordat je coaching zou kunnen volgen. Maar dát is nu juist precies waar coaching over gaat. Bewustwording creëren waar jij nog voorwaarden stelt aan jouzelf en jouw leven. Ik moet eerst nog iets beter in mijn vel zitten, ik moet eerst nog meer rust ​hebben, ik moet eerst nog even dit... En heel eerlijk, juist dát is het patroon dat doorbroken wilt worden.

We herkennen deze patronen alleen zelf niet, daar is gewoonweg contact met iemand voor nodig. Zoals ik zelf ook daar mijn mensen voor heb. H​et doel van mijn coachingstijl is juist jou richting onvoorwaardelijkheid te begeleiden, daar waar alles al precies goed is. Waar je de regie weer vol terug pakt over jouw leven en dromen.

Zie ook het antwoord  het voel niet helemaal goed'.

​Ik kan het beter eerst nog even zelf proberen

​Ja, zeker kun je dat!

De vraag is alleen... wíl je dat ook?

En niet jouw hoofd, je super ego die vindt dat je het toch best zelf moet kunnen... Want natuurlijk zou jij die superheld moeten zijn die het wel zelf allemaal uitvindt, regelt en op orde krijgt, die zichzelf kan ontwikkelen ​met alleen zichzelf... (En vertel me dan alsjeblieft hoe je dat doet, want ik ken nog niemand die dat kan! :)) 

​Maar w​aar gaat jouw ziel van zingen?  Misschien wel dat je het samen mag doen, met alle ruimte voor jouw eigenheid. Dat je steun mag vragen, jezelf mag helpen je talenten te ontdekken die je zelf niet kunt zien - zoals een pauw o​ok haar eigen schoonheid niet kan waarnemen...

​Het voelt niet goed

​Deze ​heeft twee kanten, met een zeer belangrijk verschil. De eerste kant van niet goed voelen, gaat over dat je een rustige, duidelijk stevige Nee in jezelf voelt. Die hoeft zelfs niet helemaal te verklaren te zijn. En er is geen twijfel over de nee. Dat is een kloppende en vooral te volgen Nee..! 

Zit er​ echter twijfel bij het voelen voor coaching - en kies je daarom voor de Nee - dan is het waarschijnlijker dat er een overtuiging op de lijn zit. Deze houdt zelfs vermoedelijk verband ​met jouw patroon dat je onbewust aan het saboteren is. In tegenstelling tot wat men vaak denkt geloof ik niet dat je altijd op je gevoel moet vertrouwen. Gevoel wordt heel vaak onbewust veroorzaakt vanuit een ​angst-gedachte, of een voorwaardelijke gedachte.

Het kan ook zijn dat het meer een het voelt nog niet helemaal goed​ is. Dan kan het zijn dat  de vorm die je tot nu toe langs hebt zien komen, niet helemaal kloppend is voor je. Dan is in gesprek gaan over wat er bij jou past ook een optie.

Om hier helderheid in te krijgen bied ik een eerste sessie aan. Daarin kunnen we samen ontdekken en beloof ik bloed eerlijk naar jou en mezelf te zijn en ben ik integer en gecommiteerd aan daar waar jij van gaat ​bloeien (en dat is niet altijd bij mij!)  

​Ik heb er het geld niet voor 

Het is ook kei spannend, geld uitgeven, vooral aan jezelf...

En natuurlijk kun je zonder coaching..! Je hebt geen coaching nódig.. maar je wílt het, omdat je het jezelf gunt. 

Dus is de realistischere ​vraag die je jezelf te stellen hebt, heb je geld er voor over? 

​Want een dagje sauna,  weekendje weg, of een vakantie gun je jezelf ook. En heel eerlijk, dat is vaak maar van kortere duur dan levensveranderende coaching 🙂 En als het niet voor jezelf is.. (die herken ik dan) gun ​je je hond wel zijn beste voer, tuigje en behandelingen. (En oh my... daar zat pas een dikke saboterende overtuiging achter.. 😀 ) Dus is het geld er werkelijk niet, of heb je het er niet voor over? En dat is natuurlijk dikke pr​ima!

En als je zelf praktisch het geld niet hebt, heb je dan het er voor over om het te creëeren? Ik heb werkelijk de meest mooie dingen zien ontstaan als mensen tot in hun diepste bereid waren zich te commiteren aan hun groei! Giften, sponsoracties, leningen (en daar zitten vaak oordelen op - en juist die belemmeren je volle potentieel te leven..) ​​​Want het is mogelijk. Mijn klanten weten dat diep in hun hart. En juist dáár start de reis <3

​Met ​deze sessie ​kan ik ook met je meedenken in mogelijkheden voor het creëren van geld voor een langer traject, want echt waar... geld is nooit ​de werkelijke belemmering....

​Ik heb niet echt een probleem

​En moet je niet pas investeren als het echt nodig is... (zie ik kan het beter nog even zelf proberen)

Gelukkig zeg, dat je niet echt een probleem hebt! Dat je je over het algemeen gelukkig, gezond, rijk voelt. ​Dan zou ik zeggen: houden zo, strikje eromheen en niks meer aan doen! 

​Of is er toch iets waardoor je geprikkeld wordt door mij en mijn werk, dat je dit leest? Dat verlangen naar iets meer stretch in je leven, een extra flinke bubbel van blijheid, wat meer stromende passie, en die oneindige mogelijkheden van jezelf ontdekken? Voel je bij het lezen al een blije kriebel? Dan zou ik zeggen, laten we dat eens samen ontdekken!

​Heb ik het wel echt nodig?

Nee, natuurlijk niet!

Je hebt mij niet nodig, je hebt geen coaching nodig, niet een zoveelste workshop of opleiding​. Je hebt niks nodig... Echt niet, want jij bent al helemaal goed zoals je bent!<3

Maar het kan je wel uitdagen, veranderingen brengen die je van te voren niet bedacht had, mogelijkheden ontdekken die niet te voorspe​llen waren, moed ontwikkelen dat je de​ rest van je leven kunt meenemen, als voedingsbodem. Dat je​ vol vertrouwen buiten de lijntjes durft te gaan, kleur ​geeft en voortleeft als voeding voor anderen.

Zin om samen op dat avontuur te gaan? ​

>