BoelBewust
Shares

Waarom voel ik me zo rot, terwijl ik niets ergs heb meegemaakt..

Shares
waarom voel ik mij zo rot

‘Maar ik heb helemaal niets ergs meegemaakt’, waarom voel ik me dan zo rot?

Volgens mij is dit een van de meest gehoorde uitspraken van mijn klanten die vertellen dat ze geen vervelende jeugd of ervaringen hebben gehad en zich toch rot voelen.

En dan ook nog eens het schuldgevoel dat daar weer bij hoort. ‘Want je zou je toch goed moeten voelen, je hebt alles dat je hart verlangt’. En toch… toch is het gevoel er niet, of niet altijd. Een patroon van zelfafwijzing gaat er dan verder mee aan de haal.

Dus hup ‘Genieten’, terwijl ondertussen je maag blijft samentrekken, verkrampen en er soms zelf hele nare gedachten door je hoofd heen schieten. De verwarring die volgt, gedachten matchen niet met je gevoel, de realiteit van je leven klopt niet met wat je ervaart in je lijf.

En dan jouw conclusie;

Als je alles al hebt, als je geen nare gebeurtenissen in je leven hebt opgelopen, en je je dan toch nog rot voelt… dan is er toch helemáál geen weg hier uit mogelijk? Want je leven nog leuker inrichten kan niet… toch?

En dat is het punt dat die dappere klanten van mij toch aan de bel trekken. Ongeacht hun schuldgevoelens dat ze niet dankbaar genoeg zijn voor hun leven, ongeacht hun weerstand omdat ze toch geen coaching nodig hebben omdat er niets met hun aan de hand is.

Een laagje dieper

Dat is dus ook het punt dat we samen nog een laagje dieper gaan kijken, gaan voelen en ervaren wat het lichaam verteld. Want één ding is voor mij het allerbelangrijkste; je lijf, je gevoel geeft jóuw verhaal aan. Het verhaal dat in jouw lichaam ligt opgeslagen. Het verhaal van jouw leven, wat jij hebt meegemaakt búiten je bewustzijn om.

Daarom dus geen mindset training of helpende gedachtes in mijn coaching, maar een open en liefdevolle blik naar dat gevoel in je lijf, om te onderzoeken wat het jou wil vertellen.

En jep, dat is echt heel erg eng. Want wat ga je dan ontdekken? Het voelt dan misschien alsof je je adem inhoud voordat je de sprong maakt. Van te voren is het eng, maar eenmaal de sprong genomen voel je de vrijheid en het plezier weer.

Excuses zoeken?

Het gaat niet om drama’s oprakelen die niet zijn geweest, of gebeurtenissen opblazen of vergroten om maar een excuus te hebben voor jouw gevoel.

Nee. Het gaat om eerlijk en oprecht voelen hoe iets voor jou geweest is. Al was het maar iets kleins. Het is namelijk jouw imprint van je leven. De manier waarop jij onbewust handelt in alledag.

​Blijf je bagatelliseren?

Als je het verlangen voelt om je gevoel weer kloppend te maken met wie jij bent en wat jij wilt in het leven, waag dan eens de sprong samen met de gedachten die het allemaal bagatelliseren.

​En wil jij serieuze verandering in je leven en weer ontspanning en plezier voelen en daarbij dankbaar zijn voor wie je bent en wat je hebt.

Dan heb je 1 allereerst stap te maken-  en dat is jouw gevoel serieus nemen.

>