BoelBewust
Shares

Welke bullshit vertel jij jezelf nog?

Shares

Voor ik verder ga eerst dit: Let op; dit blog kan wat weerstand oproepen, omdat bullshit een leuk spelletje met ons speelt! Ben je nieuwsgierig naar wat? Lees dan verder!

Want welke bullshit vertel jij jezelf nog?

  • Dat je eerst nog verder moet leren?
  • Dat je er nog niet aan toe bent?
  • Dat anderen beter zijn?
  • Dat het logisch is dat het bij jou niet helemaal stroomt omdat je immers…
  • Dat het niet kan zijn dat mensen op jou zitten te wachten,

En dat terwijl je ergens (heel diep van binnen) vóelt en wéét dat dit niet klopt, maar het lijkt zo geblokkeerd te zitten dat je er ook niet goed voorbij komt.

Keer op keer raakt het me zo als ik met mijn klanten – de coaches in opleiding, achter deze overtuigingen kom, overtuigingen die onbewust weerhouden om zichzelf te laten zien, te delen wat er diep van binnen bij ze borrelt, om echte impact te maken. En wat ze allemaal aangeleerd hebben om die bullshit als iets GOEDS te beschouwen in hun leven..

En ik ken het zo goed he…!

Het raakt mij zo, omdat ik het zelf zo goed gekend heb. En ik heb zoveel ‘affirmaties’ (positieve zinnen en gedachten) geprobeerd, alle dromen het universum in gestuurd, de engelen aangesproken, en tsjah… op een bepaalde manier hielp dat een beetje, maar niet voldoende. En ik sprak het steeds weer goed met ‘zie je wel, het is er nog niet voor mij’ of ‘ik ben er nog niet aan toe, ik moet dit nog niet kunnen of willen’.

En daarmee ging ik voorbij aan wat die bullshit helpt te vermijden:

Oud zeer.

Pijnontwijkende strategieën.

Want als ik maar zou gelóven dat het (liefde/klanten/aandacht/groei/etc) er niet voor mij zou zijn, dan zou ik ook niet keer op keer de pijn en de afwijzing voelen als ik het niet zou ontvangen. Een perfecte strategie om de pijn te vermijden en niet te hoeven groeien, om minder liefde te hoeven ontvangen dan waar ik eigenlijk diep van binnen naar verlangde.

De bullshit onder ogen komen.

Ik moest het zelf doen. In mijzelf voelen, in mijzelf alle delen ophalen die ik buitengesloten had, (en daar ben ik – gelukkig! – ook nog lang niet klaar mee hoor!) erkenning geven aan mijn systeem van herkomst en de invloed daarvan op wie ik ben, wie ik denk dat ik moet zijn en wie ik wil zijn. Als persoon, en daaraan vast gekoppeld, als coach.

Leren zien waar de bullshit je vanaf probeert te houden, wat de strategie is geweest om dit te gaan geloven. En daarbij hoort dus ook het erkennen hoeveel pijn het soms doet in het leven. En dát opent juist weer de stroom naar heelheid. En dat is iets ver voorbij de bullshit. Dat gaat over voelen op zielslaag,

Daar waar het klopt.

Altijd.

Oké zijn met…. (kots!)

En ja, dat ‘oke zijn met alles dat er is’ dat gevoel zit daar. Helemaal oké zijn met wie je bent en wat je doet, wie je helpt en wat je aantrekt. En jep, vanuit de bullshit laag denk je nu ‘Kots! ga weg met die onzin en zo makkelijk is het niet!’.

En jep… dát is juist de bullshit die jou dát vertelt. En aangezien iemand het tegen je moet zeggen om je uit die bullshit te halen, en je toch al tot hier gekomen bent om dit te lezen, doe ik het met liefde.

Stop met geloven dat die bullshit WAAR is en ga op ontdekking uit naar die nieuwe realiteit.

Want je bent méér dan dat!

Je bent méér dan die stemmen die er, heel eerlijk gezegd, nogal doorheen kwaken.

En je kunt er nú samen met mij mee aan de slag!

Dit jaar nog. In het mini-traject waarin we hiermee aan de slag gaan om voor jouzelf dat diepe vertrouwen te voelen dat jij helemaal klopt en dat jij ook helemaal klopt voor jouw klanten!

Gewoon, zoals je nú bent. Met én zonder alle bullshit en mét en zonder alle weerstand!

<3 Ik ontmoet je  graag!

Lees hier hoe we hiermee aan de slag zullen gaan!:

https://boelbewust.nl/mini-traject-zelfverzekerd-coachen/

 

 

>