BoelBewust
Shares

Zo houd je het allemaal op een rijtje…

Shares

Zeker nu met de hitte, de vermoeidheid die er wellicht uit komt van het harde werken afgelopen periode, of misschien is er iets volledig nieuws in beweging aan het komen bij je. En het dan allemaal op een rijtje zien te houden.. Wat een klus kan dat zijn he?

Er kunnen soms zoveel dingen spelen in het leven, vaak zelfs tegelijkertijd dat het kan voelen alsof je alles met touwtjes hardnekkig bij elkaar aan het houden bent en het kwetsbaar voelt alsof als je loslaat je direct de controle verliest en de put in zakt.

Dus gaan we in ons hoofd hard aan het werk om het op een rijtje te houden… Te voorkomen dat we een misstap begaan, dat we nog verder ons in de ‘nesten’ werken, we zullen falen tegen over onze dierbaren of misschien het gevoel dat je er aan onder doorgaat.

Vaak denken mensen dat ik het allemaal zo goed op een rijtje heb. Fysiek (qua huis) sociaal (qua relaties) en mentaal (want ik ben immers toch coach) Nou jongens, dames, meiden en heren…

Dat ‘op een rijtje hebben’ is een relatief begrip. En ik geloof nooit dat ik zo goed zou zijn in mijn vak als ik het wel echt allemaal op een rijtje had 😉 In het rijtje lopen was al nooit mijn sterke kant, al heb ik wel goed geleerd om het wél te doen.. Qua rekenen ben ik overigens ook écht héél slecht in rijtjes… Anyway, ik dwaal af…

De grootste lering heb ik gehaald door de illusie los te laten dát ik het op een rijtje zou moeten hebben. Door te realiseren dat je het gewoon soms écht even niet op een rijtje hebt.  Te erkennen hoe het écht is. Dat soms het gewoon níet goed gaat, dat soms de wereld onder m’n voeten aan het rammelen is, de aardplaten aan het verschuiven zijn, en ik dat gewoon mag voelen.

EN DAT DAT OKÉ IS…

Dat ik er geen slechter mens door wordt, door het even niet allemaal te weten, door niet snappen wat er gebeurd, waarom iets gebeurd of is ontstaan. En daar alleen maar mee zijn. Er echt mee zijn, dat je in elke cel van je kunt ervaren hoe de situatie voor je is. Dan zak je automatisch naar een laagje dieper. Daar waar je óók weer in contact staat met je intuïtie, je Weten, waar je weer de bodem onder je ervaart.

En als automatisch krijg je dan in jouw gevoelslaag weer de grip op ‘je rijtje’.. het wordt weer helder wat nodig is, vanuit echt jouw kern in plaats van ideeën of beelden vanuit ons hoofd.

Dan kun je weer helder voelen, sta je weer in contact met je helder weten (of berust je in het niet-weten!).

Ik wens je een mooie tijd toe met veel voelen en loslaten van de illusies, met het voelen hoe iets voor jou is en het gewoon lekker even niet op een rijtje hebben

…. of juist wel! 🙂

>