BoelBewust
Shares

Zo kom je van die vervelende eigenschap af!

Shares
Coach in de Achterhoek

In dit blog ga ik iets belangrijks met je delen.

De sleutel om van jouw vervelende eigenschap af te komen.

Want hoe fijn zou dat zijn he?

Geen last meer van je perfectionisme, je afgunst, je faalangst, onzekerheid, koppigheid, prestatiedruk, controlebehoefte en noem maar op.

Iets dat jou in de weg zit, wat je het liefst overboord zou willen gooien.

Heb je iets in gedachten?

Lees dan verder!

Check eens in op deze eigenschap en stel jezelf de volgende vraag…

Wat is er goed aan om ….. eigenschap ….. te zijn?

Schrijf alles dat er in je opkomt op.

En antwoord dus niet met ‘niets’! Want dat is niet waar, dan had je het al overboord gegooid 😉 Dus wat is er nu eigenlijk góed aan? Waar helpt het jou mee? Helpt het om jezelf al eerst af te keuren, voordat überhaupt anderen het kunnen doen? Helpt het je de pijn te verzachten dat jijzelf degene bent die het laat mislukken? Helpt het om een gevoel van veiligheid te creëren? Waarvan heeft het jou allemaal behoed en tegen beschermt in jouw hele leven?

Thank God…

En wees echt eerlijk, én in alle mildheid. Want waar je nu bij terecht gekomen bent is een overlevingsmechanisme. Datgene wat jou helpt om te dealen met de wereld. Dus ‘thank God’ dat je dit hebt! Wees er dankbaar voor en maak een diepe buiging voor jouzelf, dat jij jezelf helpt om overeind te blijven. Zonder deze eigenschap had jij het waarschijnlijk niet overleeft. Stel je maar eens voor wie jij zou zijn geweest zonder deze eigenschap. Had het systeem waarin jij leefde of naar school ging dat kunnen handelen? Waarschijnlijk niet…

Kwaliteit in beeld

Dit deel van je is ook waar jouw kwaliteit ligt. Datgene waar jij juist zo goed in bent! Dus realiseer je dat je dit óók overboord zou gooien! Dat zou toch een beetje zonde zijn…

Dus kijk eens naar de ‘uitgeklede’ versie van je eigenschap. Als het in iets mindere mate aanwezig zou zijn, wat zou er dan overblijven?

Thank YOU!

En bedank dan deze eigenschap voor alles wat het je gebracht heeft, waar het je voor beschermd heeft. Laat een deel ervan los, terugstromen naar de onveiligheid van daar waar het ooit ontstaan is. En neem mee, wat je er nu nog van kunt gebruiken. In alle liefde en met alle eerbied en respect voor jouzelf.

Dan weet ik zeker dat je en parel van een eigenschap overhoudt!

Ik ben voor inclusie, dat alles erbij mag horen. Je angsten, je pijn, je vreugde en het vertrouwen. Mijn ervaring is dat het zelfs niet zónder elkaar kan. Deze manier van werken en leven heeft me veel gebracht, en het is nu tijd om dit door te gaan geven. Momenteel doe ik dit al in 1-op-1 trajecten.

En volgend jaar start er een groeps opleidingstraject waarin je allereerst jouw eigen parels gaat ontdekken, om het daarna als intuitieve en krachtige coach weer door te kunnen geven aan jouw klanten! Al nieuwsgierig? Laat het me dan weten! 

>